Prima life | Knie klachten

De knie is een ingewikkeld gewricht waarbij er diverse structuren aangedaan kunnen zijn. Een scheur in één van de kruisbanden of letsel aan één van de menisci komt veel voor.   

Hoe knieklachten ontstaan

Knieklachten kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een verstapmoment, verdraaiing of sportongeval. Echter kunnen knieklachten ook zonder trauma ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting of door het verouderingsproces, zoals bijvoorbeeld het patellofemoraal pijnsyndroom (PFPS) of slijtage van het kniegewricht (artrose).

 

Het behandelen van knieklachten

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen helpen bij het behandelen van deze veelvoorkomende knieklachten: voorste en achterste kruisband, meniscus, artrose, PFPS (pijn in de knie die onder andere toeneemt bij traplopen en langdurig zitten met gebogen knie), maar je kunt bij ons ook terecht voor behandeling van binnenste kniebandletsel, kraakbeenletsel, instabiliteit en totale knie prothese.

Uitgelicht in specialisaties: 

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is specialist in het behandelen van baby's tot tieners waarbij er sprake is van klachten aan het houdings,- en bewegingsapparaat

Fysiotherapie op het werk? Het werkt!

Wilt u weten wat fysiotherapie kan doen voor uw bedrijf

Therapie voor je handen

Wil je weten wat fysiotherapie voor je handen kan betekenen ?