Prima life | Rug

Rugklachten is een brede term voor het hebben van pijn of ander ongemak aan je rug. Rugklachten komen bij zeer veel mensen voor. Sommige mensen hebben korte tijd last van hun rug, terwijl anderen chronische rugklachten hebben. De rugpijn kan zeer hevig zijn en is voor veel mensen reden om niet meer te kunnen werken.
Bij maar ongeveer 1-5% van de mensen met rugklachten kan een specifieke oorzaak worden gevonden bijvoorbeeld door schade aan de wervelkolom, de zenuwen of de spieren van de rug. In de overige gevallen blijft de oorzaak onduidelijk, dit noemen wij aspecifieke rugpijn. Aspecifieke rugpijn kan veroorzaakt worden door een verkeerde lichaamshouding, verkeerde manier van tillen, te intensieve inspanning, overgewicht maar ook stress.
Een veelvoorkomend symptoom bij rugklachten is pijn, deze kan lokaal zitten maar eventueel ook uitstralen naar nek en/of armen, je zij, billen, bovenbenen, onderbenen en/of voeten.
Binnen Prima Life hebben wij fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in het diagnosticeren en behandelen van zowel specifieke als aspecifieke rugklachten.

Uitgelicht in specialisaties: 

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is specialist in het behandelen van baby's tot tieners waarbij er sprake is van klachten aan het houdings,- en bewegingsapparaat

Fysiotherapie op het werk? Het werkt!

Wilt u weten wat fysiotherapie kan doen voor uw bedrijf

Therapie voor je handen

Wil je weten wat fysiotherapie voor je handen kan betekenen ?