Diagnostiek

Als je klachten ervaart van je knie, zowel bij acute knieklachten als bij langdurig aanhoudende knieproblemen, wil je snel duidelijkheid over de oorzaak van je klachten. Na het uitgebreide intakegesprek doen wij lichamelijk onderzoek waarbij we ook gebruik maken van echografie. Aansluitend zullen we een aantal functionele testen uitvoeren om beter inzicht te krijgen in hoe de knie beweegt onder belasting.

Er kunnen bijvoorbeeld meerdere sprongtesten worden uitgevoerd om een beeld te krijgen van de stabiliteit en coördinatie van de knie. Middels video-analyse kan de kwaliteit van het bewegen worden vastgelegd op het gebied van stabiliteit, evenwicht en coördinatie.

Nadat er een complete analyse van de knie en het bewegen heeft plaatsgevonden, bespreken we samen de resultaten. Vaak kom je direct te weten wat er aan de hand is en wordt er samen een behandelplan opgesteld om weer te kunnen bewegen zonder klachten.

In het geval dat er uit de resultaten naar voren komt dat we je niet goed kunnen helpen, zullen we dat uitgebreid toelichten. We zullen dan uiteraard meedenken welke opties er wel voor je zijn!