ZwangerFit

Lichamelijke activiteit tijdens de zwangerschap heeft een gunstige invloed op het verloop van zwangerschap en bevalling. Wil je tijdens je zwangerschap graag fit en gezond blijven en na de bevalling weer snel actief worden en doe je dit graag onder deskundige begeleiding, dan is ZwangerFit iets voor jou! ZwangerFit is een actieve, eigentijdse cursus voor de zwangere en pas bevallen vrouw met een preventief karakter. De cursus wordt gegeven door Charlotte Klijnstra, een speciaal opgeleide fysiotherapeut en ZwangerFit docente, die door haar specifieke deskundigheid de actieve vrouw in haar zwangerschap en de periode erna, optimaal kan begeleiden. De ZwangerFit lessen bestaan uit wekelijkse, actieve lessen van een uur, met daarnaast vier coachingslessen voor de bevalling en een terugkom moment met het kindje na de bevalling.

De zwangere vrouw kan vanaf de 16e week van haar zwangerschap instromen. Voordeel hiervan is dat fitheid en spierkracht zo lang mogelijk behouden blijven en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren. Er is ruime aandacht voor een individueel advies en de trainingen kunnen gemakkelijk worden aangepast aan het  eigen niveau. Na de bevalling kan er na vier tot zes weken weer gestart worden met trainen om de conditie weer op te bouwen en daarna zonder klachten weer te kunnen  starten met de eigen sport.

 

Het is mogelijk om een (gratis) proefles te volgen.

Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met Charlotte Klijnstra op 0522-237530 of via de mail: charlotteklijnstra@primalife.nl