Niet sporten omdat het moet maar omdat je het wilt!

1,5 jaar geleden had ik mezelf voorgenomen om te gaan sporten, de reden, ik wil me zolang mogelijk fit voelen en als bijzaak misschien wat kilo’s afvallen. Aangezien ik sinds mijn 23e diabetes type 1 heb vind ik het belangrijk om zo goed mogelijk voor mijn lichaam en geest te zorgen. Qua geest hou ik me veel bezig met Mindfulness maar qua lichaamsbeweging had ik het nog niet goed voor elkaar vond ik.

Corné Berends had ik via een diabetescafe leren kennen en ik hoorde dat hij ook mensen met diabetes begeleidde bij de fitness van Primalife dus ik dacht ik ga me aanmelden voor de sportschool.

Vol goede moed ben ik gestart en ging ik 2 x per week sporten in de fitnesszaal onder begeleiding van Corné of een van zijn collega’s. Na 2 maanden had ik last van een frozen shoulder en ben ik gestopt omdat ik (dacht dat ik) veel oefeningen niet kon doen. Tijdens deze periode heb ik ook nagedacht of ik dit nu echt leuk vond: het sporten in de fitnesszaal en ik kwam er al snel achter dat dat niet zo was, het is gewoon niet mijn ding een uur lang binnen een rondje doen. Ik ben graag buiten in de natuur, hou van afwisseling en wil het liefst buiten sporten.

Ik heb Corné gevraagd: Corné kun je iets regelen dat ik wekelijks in het bos kan sporten en het liefst in een klein groepje. Corné kwam al snel met het voorstel om te gaan sporten in het bos van Echten en samen met man Joost zijn wij hier in juni 2018 mee gestart en nog steeds sporten wij iedere zaterdagochtend met Corné in het bos. Zelf noem ik het Woodcamp en het is zo ontzettend leuk een echte aanrader! Corné kijkt naar wat haalbaar is en past daar het programma op aan en soms zoeken we in overleg de grens op. Iedere week is het weer een verrassing welke oefeningen we waar gaan doen, sjouwen met autobanden, oefeningen bij picknickbankjes, oefeningen met de TRX doen we in een boom en de bokszak is ook al eens gebruikt in het bos.

Graag wil ik een ieder meegeven dat mocht je willen gaan starten met sporten, denk dan eerst goed na wat je echt leuk vindt en kijk of je hier de juiste vorm van sporten bij kan bedenken of overleg het met Corné Berends van Primalife die het uitgangspunt heeft dat heel veel, bijna alles wel mogelijk is.

Hoe gaaf is dat? Sporten op jouw manier, op jouw tempo, waarbij jij je zo comfortabel mogelijk voelt.

Wanneer je echt wilt sporten en je kijkt er op deze manier naar, zal je zien dat er altijd een sportvorm is die bij jouw past en die je ook echt leuk vindt. Want als je het leuk vindt is het geen moeten maar willen en mogen. Ik kijk iedere week weer uit naar dat uurtje Woodcampen zo zou het voor iedereen moeten zijn.

Agnes