Prima life | Oncologie

Als je behandeld bent voor kanker kan het zo zijn dat je –ondanks dat je nu niet meer in behandeling bent- toch nog restverschijnselen aan de behandeling hebt overgehouden. Je denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden en daarmee uw klachten, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, te verminderen, maar het tegenovergestelde is waar.

Het is juist extra belangrijk dat je blijft bewegen als je kanker hebt gehad. Als je minder beweegt, treden risico’s en klachten eerder op en uw mogelijkheden nemen steeds verder af. Weet je dat slechts 30 minuten per dag bewegen al veel verschil maakt?

Speciaal voor mensen die behandeld zijn voor kanker hebben wij bij Prima Life een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt onze fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van kanker jou op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl.
Positieve effecten op de kwaliteit van leven van een actieve leefstijl zijn aangetoond; het draagt bij aan de overlevingskans en het kan een aantal risicofactoren voor (het terugkeren van) kanker verminderen. Ook vermindert het het risico op andere chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. Bovendien voel je je fitter, waardoor jouw kwaliteit van leven verbetert!

Uitgelicht in specialisaties: 

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is specialist in het behandelen van baby's tot tieners waarbij er sprake is van klachten aan het houdings,- en bewegingsapparaat

Fysiotherapie op het werk? Het werkt!

Wilt u weten wat fysiotherapie kan doen voor uw bedrijf

Therapie voor je handen

Wil je weten wat fysiotherapie voor je handen kan betekenen ?