Start maandag 9 oktober om 11 uur vanaf Prima Life Zuidwolde
Vervolgens iedere maandagochtend van 11.00 – 12.00 uur

Mijn naam is Henriƫtte Hooge en ik geniet dagelijks van een wandeling in de natuur en buitenlucht. Voor mij is het is fris, uitdagend en ontspannend. Het laadt de accu weer op en maakt mijn hoofd leeg.

Al wandelend ga ik graag met jou naar buiten. Ben je graag in de natuur?

De natuur speelt een belangrijke rol. Door te bewegen kom je letterlijk in beweging. Zowel fysiek als mentaal. Beweging zorgt voor de aanmaak van dopamine en endorfine. Het geluk hormoon endorfine dat zorgt voor bruisende energie door je lichaam. Door lekker actief buiten te zijn ga je meer uit je hoofd en betrek je veel meer zintuigen en wordt het gemakkelijker om echt te voelen. De natuur zorgt voor positieve gevoelens zo leidt de natuur tot vermindering van pijn en negatieve emoties, vermoeidheid en somberheid.

Als je veel beweegt, raken je spieren, longen, hart en bloedvaten eraan gewend om te werken. Je voelt je lichamelijk en psychisch fitter en je hebt meer energie. Bewegen is goed voor je bloeddruk en cholesterol, je kan beter ontspannen, hebt minder last van stress en werkt goed tegen somberheid, depressie en angst.

Tevens heeft contact met de natuur een gunstige invloed op onze cognitieve functies. Die zijn we nodig bijvoorbeeld om te plannen, problemen op te lossen en impulsen beheersen.

De frisse lucht en daglicht zijn ruimschoots aanwezig bij onze wandeling en maakt je lichaam vitamine D aan als we in contact komen met zonnestralen.

Wandelen brengt balans en is laagdrempelig. Wandel je een stukje mee?