Knie Centrum Meppel

Knie Centrum Meppel bij Prima Life

Het Knie Centrum Meppel (KCM) is een onderdeel van Prima Life waar cliënten terecht kunnen voor hoogwaardige fysiotherapeutische diagnostiek, second-opinion en/of revalidatie van klachten aan de knie.

We helpen cliënten uit de hele regio bij hun herstel om zo weer de dagelijkse activiteiten, het werk en het sporten optimaal te kunnen uitvoeren. Hierbij kan het gaan om acute knieklachten, langdurige knieklachten of bijvoorbeeld het herstel na een knieoperatie.

prima life fysiotherapie (2)

Voor welke klachten?

Bij het KC Meppel kun je terecht met al je vragen over de knie en knie gerelateerde problematiek. Voorbeelden hiervan zijn;  

 • Acute knieklachten
 • Revalidatie na voorste kruisband reconstructie
 • Revalidatie na nieuwe knie
 • Artrose (in de volksmond ‘slijtage’)
 • Jumpers knee
 • Lopers knie
 • Kinderen met pijn in de knie bij het sporten
 • Mensen met langdurige knieklachten.

(Multidisciplinaire) samenwerkingen en Partners

Om zo hoogwaardig mogelijke zorg te kunnen leveren, werken wij samen met diverse specialisten in onze omgeving. Ieder levert vanuit zijn of haar eigen kennisgebied een bijdrage aan de zorg rondom knieklachten.  

Enkele voorbeelden zijn:
Huisartsen Spectrum, Orthopedie Isala ziekenhuis, Bethesda ziekenhuis,  Stadtmuller podologie, Sportgeneeskunde Drenthe, Prima Life Kinderfysiotherapie.

hardloop expertise collectief Meppel
prima life fitness (1)

Diagnostiek

Als je klachten ervaart van je knie, zowel bij acute knieklachten als bij langdurig aanhoudende knieproblemen, wil je snel duidelijkheid over de oorzaak van je klachten. Na het uitgebreide intakegesprek doen wij lichamelijk onderzoek waarbij we ook gebruik maken van echografie. Aansluitend zullen we een aantal functionele testen uitvoeren om beter inzicht te krijgen in hoe de knie beweegt onder belasting.

Er kunnen bijvoorbeeld meerdere sprongtesten worden uitgevoerd om een beeld te krijgen van de stabiliteit en coördinatie van de knie. Middels video-analyse kan de kwaliteit van het bewegen worden vastgelegd op het gebied van stabiliteit, evenwicht en coördinatie.

lees meer

Nadat er een complete analyse van de knie en het bewegen heeft plaatsgevonden, bespreken we samen de resultaten. Vaak kom je direct te weten wat er aan de hand is en wordt er samen een behandelplan opgesteld om weer te kunnen bewegen zonder klachten.

In het geval dat er uit de resultaten naar voren komt dat we je niet goed kunnen helpen, zullen we dat uitgebreid toelichten. We zullen dan uiteraard meedenken welke opties er wel voor je zijn!

Second Opinion

Binnen het Knie Centrum Meppel hebben wij veel ervaring op het gebied van diagnostiek, revalidatie en preventie op het gebied van knieklachten en zijn daarom bij uitstek het adres voor een second opinion.

We kunnen de second opinion op eigen verzoek uitvoeren als je bijvoorbeeld twijfelt en vragen hebt over de gestelde diagnose en het advies van je fysiotherapeut, huisarts of specialist. Ook met vragen over het revalidatietraject dat je volgt kun je bij ons terecht.

lees meer

Daarnaast kun je specifiek zijn doorverwezen voor een second opinion door je fysiotherapeut, huisarts of specialist. Ook dan kun je bij ons terecht, waarbij we een diagnose vaststellen, advies geven of antwoord kunnen geven op een specifieke vraagstelling van de verwijzer. Het is mogelijk om je eigen fysiotherapeut uit te nodigen om tijdens de second opinion aanwezig te zijn, zodat de diagnose en het behandelplan besproken kunnen worden.

Vaak kunnen we iets voor je betekenen, zowel bij acute klachten als bij langdurige klachten en je al meerdere behandelaars hebt gehad.

fysiotherapeut aan het werk
fysiotherapeut aan het werk

Return to play, sport en performance beoordeling/meting

Wij vinden het belangrijk dat je als sporter verantwoord en met het volle vertrouwen terugkeert in je sport. Binnen het KEC gebruiken we verschillende vragenlijsten, krachtmetingen en performance tests om samen te bepalen of je klaar bent om terug te keren naar je trainingen en wedstrijden. 

Naast het zelfvertrouwen om weer volledig te kunnen deelnemen aan je sport zijn er voorwaardes waaraan de knie en het lichaam zouden moeten voldoen.
Enkele van deze voorwaardes zijn :

 • Voldoende kracht
 • Goede stabiliteit in de romp, heup, knie en enkel
 • Links-rechts verschil moet minimaal zijn

 

Preventie

Om knieklachten te voorkomen is het belangrijk dat de voorwaardes voor het goed bewegen van de knie optimaal zijn. Onder goede voorwaardes bedoelen wij als specialisten: 

 • Goede core stabiliteit
 • Goede heupstabiliteit
 • Goede enkelstabiliteit
 • Optimale beweeglijkheid van de lage rug
 • Optimale beweeglijkheid van de heup
 • Optimale beweeglijkheid van enkel en voet

Door middel van gerichte testen en daaraan gekoppelde training kunnen wij ervoor zorgen dat de voorwaardes goed zijn en de kans op het ontstaan van knieklachten minimaal is.  

Dit kunnen wij individueel doen, maar ook voor groepen en teams.

 

Haal het beste uit jezelf!

fysiotherapeut aan het werk

Knie specialisten van Prima Life

Ruud Vermeer

Sportfysiotherapeut
BIG-nummer: 09062396304 
Jeroen Klein | Prima Life

Jeroen Klein

Fysio- en manueeltherapeut
BIG-nummer: 19918574004

Prima Life Fysio Altijd dichtbij

FYSIO IN MEPPEL
Schoolstraat 4
7941 CA Meppel
0522 – 237 530

Locatie bekijken

FYSIO IN RUINEN

Groene Weg 2
7963 BX Ruinen
0522 – 472 400
Locatie bekijken

 

FYSIO IN NIJEVEEN

Nieuweweg 27
7948 AA Nijeveen
0522 – 237 530
Locatie bekijken

 

FYSIO IN ZUIDWOLDE

Oosterweg 14
7921 GB Zuidwolde
0522 – 237 530
Locatie bekijken

“Prima personal training en uitmuntende begeleiding bij fysieke klachten.”

Haal het beste uit jezelf

Je bent altijd welkom bij Prima Life. Voor advies, voor informatie over fysiotherapie of gewoon voor een vers glas bronwater… Je mag altijd langskomen. En bellen kan ook, op 0522 – 237 530. 

Je kan ons natuurlijk ook volgen via Facebook.

Contact

6 + 13 =