Oncologische fysiotherapie bij PRIMA LIFE

Oncologische fysiotherapie richt zich op behandeling en coaching van oncologische patiënten. Met een benadering op maat worden bewegingsproblemen (zoals pijn, maar ook conditieverlies) doeltreffend behandeld.

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 100.000 mensen de diagnose kanker. Door steeds betere diagnostiek en behandeling neemt het aantal diagnoses en overlevers elk jaar toe.

Deze groep patiënten ervaart vaak bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling. Voorbeelden van problemen zijn pijn, stijfheid van gewrichten en spieren, spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid.

De oncologiefysiotherapeut

De oncologiefysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezig houdt met de fysiotherapeutische behandeling en het coachen van oncologische patiënten. Zij heeft gedurende een driejarige post-HBO en/of masteropleiding de kennis, vaardigheden en competenties verworven die nodig zijn bij de (complexe) problematiek van deze patiëntengroep.

De oncologiefysiotherapeut is hierdoor optimaal op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen of onmogelijkheden van de fysiotherapeutische behandelingen en zij weten wanneer een patiënt in aanmerking komt voor oncologiefysiotherapie.

 

Verwijzing nodig voor oncologische fysiotherapie

Voor oncologiefysiotherapie is een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Uitgelicht in specialisaties: 

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is specialist in het behandelen van baby's tot tieners waarbij er sprake is van klachten aan het houdings,- en bewegingsapparaat

Fysiotherapie op het werk? Het werkt!

Wilt u weten wat fysiotherapie kan doen voor uw bedrijf

Therapie voor je handen

Wil je weten wat fysiotherapie voor je handen kan betekenen ?