fysiotherapie in de palliatieve fase

 

Er zijn verschillende ziektes en/of aandoeningen die kunnen leiden tot een palliatieve fase. In deze fase van het leven kan je de palliatieve zorg benutten. Palliatief betekend: verzachtend. Hoewel genezing helaas niet meer mogelijk is in deze fase van het leven, kan de ziekte wel onder controle gebracht en gehouden worden en worden symptomen zo goed mogelijk bestreden. Dit met als doel het verlengen van het leven met een zo goed mogelijke kwaliteit. De palliatieve fase kan weken, maanden of zelfs jaren duren.

Er komt veel op je af, zowel mentaal als lichamelijk. Soms gaat dit gepaard met een groot aantal lichamelijke ongemakken en beperkte bewegingsmogelijkheden. Fysiotherapie in de palliatieve fase is erop gericht om zo goed mogelijk te blijven bewegen en wordt gekenmerkt door het behoud van kwaliteit van leven. De behandelingen en oefeningen zijn erop gericht om symptomen van uw ziekte te bestrijden en lichaamsfuncties zoveel mogelijk in stand te houden.

De fysiotherapeut heeft ook een signalerende functie en zou andere zorgprofessionals kunnen inschakelen, indien nodig en gewenst.

Er is aandacht en advies voor mantelzorgers en professionals (advies over til techniek, houding en massage)

Ook kan de fysiotherapeut advies geven over;

  • Slaapproblemen
  • Misselijkheid
  • Hoesten

 

Behandeling kan zowel plaatsvinden bij ons op de praktijk, of indien medisch noodzakelijk bij je thuis.  

Uitgelicht in specialisaties: 

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is specialist in het behandelen van baby's tot tieners waarbij er sprake is van klachten aan het houdings,- en bewegingsapparaat

Fysiotherapie op het werk? Het werkt!

Wilt u weten wat fysiotherapie kan doen voor uw bedrijf

Therapie voor je handen

Wil je weten wat fysiotherapie voor je handen kan betekenen ?