Tandarts Yvonne Schalk heeft een blog geschreven in het Kader van de Diabetes Challenge in Zuidwolde. Hierin vertelt ze ook haar ervaringen met diabetes!

Hallo allemaal,

Bij deze even een blog van mij. Ik ben Yvonne Schalk-van der Weide, tandarts en sinds mijn 38e bekend met diabetes type 1. Ik heb me onlangs ingeschreven voor de diabeteschallenge op de Weissensee met de Bas van de Goor Foundation. Een mooie uitdaging om aan te gaan samen met andere mensen met en zonder diabetes. Daar merkte ik hoe fijn het eigenlijk ook is om met andere mensen met diabetes samen in beweging te komen. Hoe fijn is het als iedereen begrijpt waar het over gaat als je het hebt over een hypo of hyper of andere zaken waar we tegenaan lopen als je als diabeet in beweging komt. Bewegen heeft heel veel invloed op je bloedsuikerspiegel. En dan in positieve zin. Ik kan me een leven zonder sporten niet indenken. Alleen soms loop je tegen uitdagingen aan mbt je diabetesmanagement. En dan is het fijn als je met elkaar kan sparren.

Toen de vraag kwam van Prima Life doe je mee met de wandelchallenge kon ik alleen maar ja zeggen natuurlijk. Het is zo belangrijk dat iedereen, ook mensen zonder diabetes, in beweging komen. En of je nu jong of oud bent dat maakt allemaal niet uit. Afgelopen donderdag 10 juni ook weer een mooi rondje gelopen in zuidwolde. Dus wandel je graag of wil je eens kijken of dat wat voor je is. Meld je aan en doe mee. Van harte welkom! Er zijn geen kosten aan verbonden.

Dus wellicht tot gauw.

Groeten

Yvonne Schalk

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/diabeteschallengezuidwolde/blog/