Prima life | Aanmeten van kousen

Therapeutisch elastische kousen, ook wel steunkousen genoemd, kan aangemeten worden door de fysiotherapeut. Mogelijke indicaties zijn: spataderen, trombose, (chronische) veneuze insuffici├źntie, open been en nabehandeling lymfoedeem.

De fysiotherapeut meet de elastische kous aan als u daarvoor een verwijzing van een arts heeft en er geen vocht meer in het been zit. Als dit wel het geval is wordt er d.m.v. massage en zwachtelen geprobeerd het been of arm zo oedeemvrij mogelijk te maken. Als na een tijd behandelen de omvang van de arm of been niet meer verder afneemt wordt er een therapeutische elastische kous aangemeten. Elastische kousen worden speciaal aangemeten op uw arm of been en geven steun van buitenaf. De druk die de kousen geven stimuleert de terugstroming van het bloed en lymfe zodanig dat uw klachten verminderen of niet meer terugkeren.

Uitgelicht in specialisaties: 

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is specialist in het behandelen van baby's tot tieners waarbij er sprake is van klachten aan het houdings,- en bewegingsapparaat

Fysiotherapie op het werk? Het werkt!

Wilt u weten wat fysiotherapie kan doen voor uw bedrijf

Therapie voor je handen

Wil je weten wat fysiotherapie voor je handen kan betekenen ?